уторак, 26. септембар 2017.

Нови кошаркашки терен на Дорћолу у оквиру акције „100 терена за једну игру

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас отварању обновљеног кошаркашког терена на Дорћолу, названом по једном од највећих легенди југословенске кошарке Зорану Моки Славнићу.                                  

Догађају су присуствовали вршилац дужности секретара за спорт и омладину Зоран Јовановић, директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић  и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Мали је истакао да је овај терен слика лепшег и бољег Београда који je намењен пре свега деци која су будућност овог града. Он је подсетио да је за протекле три године у Београду урађено 53 игралишта за децу, 22 теретане на отвореном и 26 спортских терена, од којих је 18 кошаркашких. 

–То је само почетак, јер наша деца морају да проводе више времана напољу. Да се друже, уче фер-плеју и тимском духу јер се на тај начин најбоље спремају за своју будућност – истакао је Мали. Он је најавио да ће нови терен на Дорћолу ускоро бити осветљен, како би могао да се користи и у вечерењим сатима и захвалио компанији „Моцарт”, која је у оквиру акције досад уредила 51 терен. 

Зоран Славнић је истакао да спортисти добијају разне награде, али да терен на Старом граду, који је понео име по њему, представља посебну част. 

– Посебно сам срећан да на овако лепом месту млади могу да проводе своје слободно време – истакао је Славнић, који је свечано отворио обновљени кошаркашки терен. 

Кошаркашки терен је обновљен у оквиру друштвено одговорне акције „100 терена за једну игру” коју спроводи компанија „Моцарт”. Након свечаног отварања терена организовано је хуманитарно бацање тројки.